Kommunal politik

Rapport från BUN:s möte den 8 januari

Årets första möte i Barn och utbildningsnämnden

Nu börjar det nya nämndarbetet att starta upp i Kristianstad kommun, och jag har förmånen att få sitta som ersättare i BUN. Den 8 januari hade vi vårt första möte och det var mycket intressant. 

Eftersom vi inte hade så många ärenden hade vi desto mer information från olika delar av förvaltningen. Vi fick bland annat lyssna på hur man har en Kulturnyckel, där barnen från årskurs 1 till 9 är garanterade olika kulturmöten, där man har lagt upp arbetet på tre ben; upplevelse, skapande och utbildning för pedagogerna. Det ska bli intressant att följa detta arbete under mandatperioden.

Vi fick även lyssna på hur man arbetat fram en modell där förskolepersonalen ska få mer tid till att få planeringstid under arbetsdagen. Där har ett lokalt tidsavtal skrotats, och ett nytt arbetats fram, där man tagit bort mötestider på kvällstid. 

Den sista dragningen gällde hur man skapat ett projekt inom kommunen, där man tillsammans med arbetsenheten ska arbeta fram ett system för att matcha elever ur årskurs 8 med praktikplatser. 

Ett beslut fattades och det handlade om en M-motion om att bygga om duscharna i idrottshallarna till enskilda duschar. I dagens budget finns inte pengar till detta, men nämnden är överens om att det ska finnas med i planeringarna i framtida budgetar.

Nästa möte i BUN är den 5/2.

Karin Feldt

Dela den här sidan:

Kopiera länk