Region Skåne

Skånetrafiken tvungna att backa om Linje 2 på Österäng

Vänsterpartiet ser positivt på att Skånetrafiken nu blivit tvungna att lyssna på de boende ute på Österäng och återigen sätter in bussar som går runt området. Det tidigare beslutet att dra in all trafik runt området saknade tydligt all verklighetsförankring och kunskap om situationen för de boende på området.

Om de återinförda turerna också medför att folk kommer till jobbet i tid, att äldre återfår möjligheten till sociala kontakter och att områdets ungar åter kan åka in till stan på helgerna är en öppen fråga, då de exakta tiderna för dessa turer ännu inte redovisats.

Jag är väldigt glad för att turerna nu kommer tillbaka, det visar också att det lönar sig att protestera. Genom ett envetet argumenterande, inte minst på tidningarnas insändarsidor, har invånarna själva sett till att Skånetrafiken nu måste lyssna, säger Mikael Persson, ledamot av regionfullmäktige för Vänsterpartiet

Det som nu återstår är att se till att dessa rundturer går under hela dagen, samt även på helger, så att det i praktiken medför att människor återigen kan ta bussen till jobb och träffa släkt och vänner på helgerna, säger Ruzica Stanojevic, suppleant för Vänsterpartiet i kollektivtrafiknämnden.

Ruzica Stanojevic (v), suppleant kollektivtrafiknämnden 0708-264440

Mikael Persson (v), ledamot regionfullmäktige 0706-380659

Busi Dimitriu (v), presskontakt 0737-726396

Taggar:

Dela den här sidan:

Kopiera länk