Val

Vänsterpartiets lista i Kristianstad antagen

Vänsterpartiet Kristianstad har antagit sin lista till kommunfullmäktigevalet.

 

Fullmäktigeledamoten Ruzica Stanojevic från Österäng, får förnyat förtroende av Vänsterpartiets medlemmar och blir toppnamn för Vänsterpartiet Kristianstad.

 

Andra namn på listan är Birgitta Lööv, socialsekreterare och nybliven pensionär, som brinner för sociala frågor, mångfald och rättvisa

Tredje namn på listan är Jan Nordström, boende i Horsaröd, med tidigare erfarenhet som ombudsman för GS-facket. Han sitter idag som ersättare i kommunfullmäktige samt omsorgsnämnden.

 

Fjärde namn på listan är Ingrid Bromander från Huaröd, hon är tidigare ombudsman för det danska hotell och restaurangfacket, som de senaste 10 åren jobbat inom den svenska jordbruksnäringen.

 

På distriktsårskonferensen föregående helg antogs även listor till riksdags- och regionvalet.

 

Första namn på riksdagslistan och även omvald ordförande för Vänsterpartiet Kristianstad är Linda Nilsson som arbetar som församlingspedagog, boende i Önnestad och med förhoppningen att kunna tillföra riksdagsgruppen ett gediget engagemang i arbetet med att minska de klyftor som tillåtits växa de senaste mandatperioderna.

 

Första namn på listan till regionfullmäktige är Mikael Persson från Österäng, som idag sitter i regionfullmäktige och även jobbar som politisk sekreterare. Målet i regionvalet är att avsätta nuvarande femklöver och istället bygga en progressiv majoritet med intresse av att utveckla istället för att avveckla sjukvården.

 

Årsmötet, som antog fullmäktigelistan, diskuterade också Vänsterpartiets ambition för valrörelsen. Utöver ett starkare stöd för Vänsterpartiet är den huvudsakliga målsättningen att avsätta den nuvarande borgerliga majoriteten i kommunfullmäktige. Med valparollen ”Vi är inte till salu” kommer fokus i valrörelsen att ligga på en offentlig sektor fri från vinstintressen. Människor är inte till salu, eleverna i skolan är inte till salu, sjukvård och äldreomsorg är inte till salu.

Dela den här sidan:

Kopiera länk