Mohamed Chehades tal på 1a maj

Mohamed Chehade talar i Hässleholm

Vi står här i dag, och snart 7 månader efter kriget mot Gazaremsan, ett krig som förstörde allt och satte Gazaremsan tillbaka årtionden.

Det kriget dödade mer än 34 000 människor genom att begå mer än 2 890 massakrer, inklusive cirka 13 000 barn, ockupationen kastade mer än 70 000 ton sprängämnen.  Det lämnade mer än 77 000 tusen skadade människor och förstörde mer än 514 moskéer och kyrkor.

Under detta pågående krig mot det palestinska folket i Gazaremsan förstördes mer än 405 skolor och 85 sjukhus och vårdcentraler.

 

Under de senaste dagarna återfanns mer än 392 kroppar från Nasser Medical Complex i en brutal massaker som inte har bevittnats i vår samtida historia.

 

Det kriget lämnade mer än 2 miljoner fördrivna till Rafah och södra Gazaremsan.

Dessutom stängde Israel sina vägar och ingångar med Västbanken och hindrade mer än 225 000 palestinska arbetare från att nå sina arbetsplatser inom den gröna linjen, vilket förvärrade deras ekonomiska lidande, särskilt eftersom de flesta av dem inte hittar något alternativ till att arbeta i områdena på Västbanken.

 

Detta rasande krig fortsätter fortfarande, och dess mål har blivit tydligt, vilket är att döda det palestinska folket och avsluta deras saker och ting genom att förstöra Gazaremsan och fördriva mer än 2,2 miljoner människor som bor i detta öppna fängelse, och för dem som Längden av Gazaremsan är 41 kilometer, dess bredd varierar från 6 till 12 kilometer, och dess totala yta är 365 kvadratkilometer.

Mohamed Chehade talar i Kristianstad

Trots global kritik och internationella krav på att stoppa kriget mot Gaza, brydde sig Israel inte om den här saken och struntar i alla internationella lagar och fortsätter att begå massakrer mot det palestinska folket genom att döda barn, äldre och kvinnor.

Inte ens humanitärarbetare är säkra från attacker mot dem,  Philippe Lazzarini, generalkommissionär för FN:s hjälp- och arbetsorganisation för palestinska flyktingar (UNRWA), sa att våra anställda som arresterades av israeliska styrkor i Gazaremsan talade om fruktansvärda berättelser om misshandel och tortyr.

 

Enligt en FN-rapport daterad den 28 mars har hungersnöd blivit verklighet och kan inte längre undvikas i Gazaremsan, där cirka 2,2 miljoner människor bor.  En organisation ansluten till UNICEF bekräftade för sin del att ”90 procent av barn mellan 6 och 23 månader och gravida kvinnor möter allvarlig matbrist.”

Volker Türk, chefstjänsteman för mänskliga rättigheter vid FN, sa i en intervju med BBC att Israel bär ett stort ansvar och att det finns ett ”troligt” fall av att Israel använder svält som ett vapen i kriget i Gaza.  Han sa också att det skulle vara ett ”krigsbrott”.

 

Samtidigt är sjukvårdssystemet i princip utraderat, Behoven i Gaza är enorma. Hela sjukvårdssystemet är i princip raserat och det finns ingenstans för människor att ta skydd. De få vårdinrättningar som fungerar är överbelagda och det är brist på medicinsk utrustning, men också grundläggande förnödenheter som vatten och mat.

 

Det Hamas gjorde fördömdes av alla länder i världen och vi gjorde det, men vi måste också vara tydliga med att Israel bröt mot internationell lag, inte från den 7 oktober i år, utan nästan varje dag i årtionden.  Israel ockuperar de palestinska områdena i strid med internationell lag och belägrar de palestinska områdena genom apartheidmuren.

 

Israel bygger och utökar illegala bosättningar, attackerar och dödar civila och bombar skolor, sjukhus och infrastrukturen.  Israel fördriver hela palestinska folket från sina hem och städer och berövar dem mat, medicin och vatten.  Israel begår folkmord idag inför världens ögon, och detta stöds av världen när de säger att Israel har rätt till självförsvar.  Frågan är nu hur världen reagerar på flagranta brott mot internationell rätt.

 

Vad Israel gör idag när det gäller mord och brott mot det palestinska folket är samma sak som nazisterna gjorde mot det judiska folket.

 

Det är mycket olyckligt att, eftersom vi befinner oss i det tjugoförsta århundradet, en era av teknisk utveckling och en era av att stoltsera med högklassiga civilisations- och mänskliga värderingar, vår värld bevittnar länders och folks aggression mot andra med all brutalitet och grymhet som påminner om vad som hände för hundratals eller till och med tusentals år sedan. Och här är hyckleriet hos vissa länder och internationella regeringar som hävdar civilisationen, förmyndarskap av mänskliga och civilisationsvärden, internationella lagar, skydd av demokratin och skydd av rättigheter och friheter avslöjas återigen genom att inta två ståndpunkter på motsatta sidor, som de starkt fördömde den ryska aggressionen mot Ukraina, och stod vid det ukrainska folket rent moraliskt, medan det palestinska folket utsätts för den sionistiska aggressionen, som fortsätter att förfölja dem utan att världen fördömer dess aggression, Vilket samvete, vilken trovärdighet har dessa länder kvar medan de följer den skamliga dubbelmoralen?

 

Det palestinska folket, liksom det ukrainska folket, är också utsatt för orättvisor och aggression, så varför behandlas de inte på samma sätt, och inte behandlas med samma standard som de utmättes till det ukrainska folket?

 

Denna värld som lever i dubbel moral beböver vakna till och titta med båda ögonen.

 

Det är verkligen en hycklande värld som tillämpar dubbelmoral och är rädd för att inse sanningen. Den här världen förtjänar verkligen inte respekt.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk