Val

Brev från Jonas Sjöstedt

Hej,

Idag börjar förtidsröstningen i EU-valet och jag tycker att vi ska skynda till valurnorna. EU-frågorna är egentligen samma frågor som i andra val: vill vi ha växande klyftor eller större jämlikhet? Vill vi ha klimatåtgärder som passar storföretagen eller som passar vanliga människor? Gillar man vad Vänsterpartiet står för som parti så tycker jag att man ska rösta på oss.

Människor över hela Europa är trötta på den högerpolitik som slår sönder samhället. De är trötta på att det inte görs mer för att stoppa klimatkrisen. Vi vet att många vill ha ett europeiskt samarbete som sätter människor och klimat före storföretag och kortsiktiga vinstintressen. Vänsterpartiet finns i EU-parlamentet för att driva på för att stoppa klimatkrisen, mota tillbaka högerextremismen och vrida politiken åt vänster.

Det är viktigt att förstå att går högern framåt söndagen 26 maj, påverkar det oss i Sverige redan på måndagen. Det måste vi hjälpas åt att stoppa. Glöm inte att rösta i EU-valet du också, berätta för andra att du har gjort det och försök få dem att göra det samma – är vi många, tar vi hem det här valet!

Jonas

Ps. Glöm inte att visa för andra att du röstat och att du valde Vänsterpartiet.

Europe Tour 2019, del 1

Mina första tågminnen är när jag var sex år och tillsammans med familjen åkte liggvagn från Vänersborg där jag växte upp, till Italien där mina kusiner bor. Det var ett stort äventyr.

Sedan dess har jag besökt de flesta av Europas länder, både som EU-parlamentariker och under åtskilliga tågluffar. De människor jag träffat och de platser jag besökt har gjort stort avtryck, jag bryr mig om Europa.

Den kärleken, men också oron över hur utvecklingen ser ut i Europas länder, kommer jag att prata om i mitt nya TV-program Jonas Sjöstedts Europe Tour 2019. I tre program får ni följa med när jag bakar, åker tåg och går på bibblan. Första programmet sändes igår, kolla gärna i efterhand!

Kommande program ser du på vår Facebooksida tisdagarna den 14/5 och 21/5 klockan 19.00.

Senaste avsnittet hittar du här.

Vet du att det finns en tävling kopplad till programmet? Där kan du vinna recept av mig och ett presentkort på Coop. Tävlingen hittar du här.

EU-valet närmar sig

Malin Björk har varit EU-parlamentariker i fem år. I det kommande EU-valet är hon återigen Vänsterpartiets toppkandidat. Följ Malin Björk i sociala medier för att veta mer om vem hon är och vilken politik hon står för.

Twitter
Facebook
Instagram

Se även Malin Björk intervjuas i Nyhetsmorgon här.

Dela den här sidan:

Kopiera länk