Vänsterpartiet i Kristianstad

Att hjälpa en människa i nöd

Vänsterpartiet Kristianstads ordförande Linda Nilsson svarar i dagens Kristianstadsblad på en insändare om flyktingsmuggling, där hon menar på att det aldrig kan vara fel att hjälpa en människa i nöd.

Insändaren i sin helhet går att läsa här under, alternativt finns den även på Kristianstadsbladets hemsida på följande länk, där det även finns en debatt  i kommentarsfältet.

Jag skulle vilja framhäva att du har helt fel fokus, Kenneth. Du ondgör dig över att vi föder människosmugglare genom att ta emot flyktingar. Det är ett mycket tragiskt fenomen att det finns människor som skor sig på andra människors nöd och utsatthet. Men slutsatsen kan ju inte bli att stänga våra gränser och straffa de människor som är i nöd.

Vidare skriver du om ”alla er som slår er för bröstet”. Tror du verkligen att poängen med att ta emot en människa i nöd är att kunna slå sig för bröstet? Det känns som om det säger mer om din människosyn än om Sveriges flyktingpolitik. Jag hoppas inte att du är representativ för ditt parti, men eftersom du är vice ordförande så är väl den förhoppningen förgäves.

Jag drömmer om ett samhälle där alla klarar av att leva tillsammans, och jag drömmer om ett samhälle där det är självklart att sträcka ut handen för att rädda en syster eller bror. Om jag skulle behöva fly för mitt liv så hoppas jag att jag stöter på någon som vill sträcka ut den där handen. Det är därför vi tar emot människor på flykt. Inte för att kunna slå oss för bröstet.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk