Vänsterpartiet i Kristianstad

Ingrid Bromander vald till ny ordförande i Vänsterpartiet Kristianstad

Vid Vänsterpartiet Kristianstads årsmöte valdes Ingrid Bromander till ny ordförande. Ingrid har varit aktiv inom vänsterpolitiken i Sverige och Danmark i många år och har bland annat varit facklig ombudsman för Restaurations og Bryggeriarbejderforbundet (RBF) i 17 år.

 Den av årsmötet fastlagda verksamhetsplanen fastslår bland annat att det fortsatt skall arbetas med att skapa opinion mot rasism, mot nedskärningar och mot privatiseringar. Det feministiska och kommunalpolitiska
handlingsprogrammet skall vidareutvecklas. Vänsterpartiet Kristianstad har också föresatt sig att ta fram en tydligare politik gentemot kommunens landsbygd.

 Vi har under många år varit duktiga på att komma ut i lokala
frågor och att synas i kommunalpolitiken som t.ex. namninsamlingen för en folkomröstning om Arenan. Det jag dessutom hoppas kunna bidra med att utveckla
som ordförande, är dels det fackliga perspektivet och dels arbetet med att ta fram ett landsbygdsprogram för byarna, säger Ingrid Bromander.

Årsmötet kunde också med glädje konstatera att Vänsterpartiet Kristianstad har ökat sitt medlemsantal under 2008 och hoppas på samma goda utveckling 2009.

 Till den nya
styrelsen valdes
: Hanna Awad, Jenny Svensson, Ruzica Stanojevic, Lars Vestlund, Mikael Persson, Peter Palmqvist samt Isabell Ahl och Reine Karlsson som ersättare.

Valberedning: Mirsad Mesanovic, Louise Buenafe Mistén och Jan Nordström

Revisorer: Mirsad Mesanovic och Kjell-Arne Ohlsson

Dela den här sidan:

Kopiera länk