Internationell solidaritet

Palestina, en humanitär katastrof

Vänsterpartiet Kristianstads kommunfullmäktigekandidat, Hanna Awad, pratade på årets 1:a maj om situationen i Palestina och effekterna av den blockad som införts när valet inte utföll till belåtenhet. Här publiceras talet i sin helhet.
I Vänsterpartiets politik, framför allt i partiets utrikespolitik, finns det en fundamental strävan för rättvisa, jämlikhet och brödraskap för alla. Det vill säga inte som dagens utrikespolitik i Sverige och resten av världen, vilken handlar om att svansa efter USA och maskera krig och krigshandlingar under en flagga av demokrati. Bevisligen situationer som USA skapat genom intrång i Somalia, Irak och Afghanistan för att bara namnge ett litet fåtal.

Palestina är ett av de främsta exemplen på modern tids orättvisor, Israel får hållas och helt arrogant inte agera utefter de mest grundläggande av rättigheter i världen, de mänskliga rättigheterna. Israelerna får hållas och köra över Genèvekonventionerna om mänskliga rättigheter, de fullkomligt ignorerar FN:s barnkonvention och världen står tyst och ser på.

Allt detta är OK, för USA stöder Israel, så då får man göra som man vill och ingen ställer en till svars för inhumana och barbariska handlingar.

I Gaza remsan, i det som är kvar av Palestina, så råder det en humanitär katastrof NU, barn, sjuka och gamla dör. Anledningen är något så horribelt som brist på medicin, näring och rent vatten, detta för att Israel och resten av världen har infört kollektiv bestraffning på grund av valresultatet i Palestina.

Palestinierna gick till val för fyra månader sedan och de gjorde ett stort fel, de valde vad de ville i ett demokratiskt val. Det har man inte råd med om man är Palestinier i Palestina utan då straffas man. Är man politiskt aktiv och impopulär hos israelerna så kan man räkna med att man lever på lånad tid innan man blir eliminerad av Israelisk militär.

Palestinska folket uppmanades av omvärlden att hålla val och välja en ny ledare och detta gjordes efter konstens alla regler när det gäller demokratiska val, resultatet blev inte vad USA, Israel och EU ville så då infördes det blockader, man håller inne skattemedel och ger inget bistånd på grund av valresultatet.

Betyder detta att det är rätt med demokrati så länge som det Palestinska folket väljer vad USA och dess anhängare tycker är korrekt?

Är detta demokrati?

Är det den demokrati vi i väst kämpar för?

Tack för ordet!

Dela den här sidan:

Kopiera länk