Arbete

6 h arbetsdag i Kommunstyrelsen

Vänsterpartiet har motionerat om försök med 6 h arbetsdag och det har, som väntat, inte vunnit gehör. Mikael har då lämnat en  protokollsanteckning som du kan ta del av här.

181121 Protokollsanteckning motion 6-timmars arbetsdag

Så här står det om motionen i Ks protokoll från 2018-11-21:

Sammanfattning

”Birgitta Lööv (V) föreslår i en motion att arbete- och välfärdsförvaltningen på försök inför sex timmars arbetsdag med bibehållen lön för social- sekreterare på barn och ungdomsenheten under en försökstid.

Arbete och välfärdsförvaltningen bedömer det inte möjligt att erbjuda sänkt arbetstid för den aktuella socialsekreterargruppen utan kommer att prioritera andra åtgärder för att komma åt bristen på myndighetsutövande socionomer.

Förvaltningen och nämnden är väl medvetna om svårigheterna att rekrytera och behålla myndighetsutövande socialsekreterare inom verksamheterna ensamkommande och barn- och ungdom och tittar på olika åtgärder för att komma tillrätta med problemet. Förvaltningen följer bland annat pågående försök med sänkt arbetstid inom olika verksamheter i landet men ser där svårigheter i avgränsning mot andra yrkesutövande socionomer och andra yrkesgrupper.

Det bedöms heller inte möjligt att, inom Arbete och välfärdsnämndens budgetram, erbjuda sänkt arbetstid med bibehållen lön för den aktuella socialsekreterargruppen.

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till Kommunstyrelsen

Föreslå Kommunfullmäktige: Avslå motionen.”

Rolf Nilsson

Dela den här sidan:

Kopiera länk