Vänsterpartiet i Kristianstad

Sarah Levin intervjuas i Kb

I dagens Kb intervjuar man två nya fullmäktigeledamöter – Emelie Nyberg (M) och vår egen Sarah Levin. Två kvinnor i det annars mansdominerade Kf. Tyvärr är intervjun låst och bara tillgänglig för prenumeranter, så därför citerar jag lite ur den:

”För Sarahs del är det premiär. Hon säger att det blir en inlärningsprocess till en början och att hon därför kommer att ta en något mer avvaktande position.

41 procent av ledamöterna är nya i fullmäktige – är det bra eller dåligt?

– Jag vet inte om det är mer än vad det brukar vara. Men framförallt handlar det om att det ska finnas ett gott samarbete och ett samspel. Det är klart det finns en lärandeprocess där de som suttit längre kan hjälpa till, säger Sarah.”

”Båda två anser man behöver fundera igenom vad som behöver göras för att fler kvinnor ska ta steget och engagera sig politiskt, men har lite olika tankar kring hur det ska gå till. Sarah förklarar att Vänstern ämnar att ha varannan kvinna på sin fullmäktigelista. Emelie anser inte det är riktigt rätt väg att gå..
– Jag tror kvinnor behöver boostas mer så man vågar ta steget och engagera sig, säger Sarah.

På frågan om medelåldern i Kf säger Sarah såhär:
– Jag tycker det är jättetråkigt om jag ska vara ärlig. Man behöver göra politiken mer tillgänglig för yngre personer. Framförallt tror jag politiken behöver bli mer flexibel så att det går att vara engagerad när man skaffar barn. Jag tror det är många, framförallt kvinnor, som upplever det som svårt att ta ett politiskt uppdrag när man är i det skedet av livet, säger Sarah.

Om alliansstyre i minoritet:
– En majoritet hade varit att föredra. Samtidigt tänker jag att det är lösbart, det måste vara det. Vi jobbar trots allt för kommunens bästa, säger Sarah.”

Jag ser fram emot att framöver få publiceras Sarahs intryck och reflektioner över det politiska arbetet i fullmäktige!

Jag noterar också att Sd som vanligt har flest män i sin fullmäktigegrupp medan de andra partierna lyckats åstadkomma  en någorlunda jämn fördelning.

Rolf Nilsson

Dela den här sidan:

Kopiera länk