Vänsterpartiet i Kristianstad

Socialistiskt 1:a maj

För tredje året blir det en gemensam vänsterdemonstration på 1 maj i Kristianstad. Bakom demonstrationen står Vänsterpartiet och Kommunistiska partiets lokalavdelningar samt Kristianstads syndikalister.
Demonstrationen samlas kl 11.30 på Domustorget.

Att skära i välfärden för de svagaste och samtidigt bygga stora skrytbyggen och hårdnackat vägra att diskutera skattehöjningar är katastrofalt.

Att låta förskollärare och undersköterskor gå på A-kassa i stället för att arbeta för pengarna är dumt och dåligt ekonomiskt tänkande. Byt politik säger Ingrid Bromander, Vänsterpartiets ordförande i Kristianstad.

Storföretagen delar ut miljarder till aktieägarna samtidigt som många tusen avskedas. Facken skriver på lönesänkningsavtal till oss och bonusar till direktörer. Vi vill ha ett annat, rättvist Sverige säger Ulf Johansson, Kommunistiska Partiets lokala ordförande.

 – I kriser som dessa är det viktig att arbetarklassen bygger upp en organisation. Oavsett kön, ålder, hudfärg och arbetsplats har vi gemensamma intressen och vi får inte låta krisen splittra oss, säger Johan Lindman, talesman för Kristianstads syndikalister.

Talkörerna riktar sig såväl mot Wallenberg och Wanja Lundby-Wedin som mot Pierre Månsson.

Bland kraven kan nämnas:

  • Rädda jobben – inte finanshajarna
  • Försvara barnomsorgen – inte Arenan
  • Dela på jobben – 6 timmars arbetsdag
  • Bojkotta Israel – stöd Palestina
  • Jävlas inte med arbetarklassen

Jan Hammarlund, gammal proggsångare, inleder med sång och musik på såväl samlingen inför demonstrationen vid Domus 11.30, som det avslutande mötet på samma plats, runt 12.20.

Hjälp gärna till med att sprida affischer och flygblad till grannar, arbetskamrater och andra ni tycker borde delta på socialistiskt 1 maj.
1a maj 2009 affisch version 1_1.doc
1a maj 2009 affisch version 2_1.doc

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk