Vänsterpartiet

Lars Ohlys sommartal i Gnesta:

Lars Ohly höll sitt traditionella sommartal på Vackerby Hage i Gnesta. En underbar familjedag med inslag av politik, kultur och lek.

Ohly kritiserade regeringens usla politik på många områden. Regeringens utförsäljning av de statliga bolagen, marknadsanpassning av kulturen, syn på bostaden som handelsvara, slopandet av fastighetsskatten är alla tecken på ett pågående systemskifte som ökar klyftorna i samhället.


– Högerregeringen består av många cyniker vars politik går ut på att det ska löna sig att vara rik och kosta att vara fattig. Därför måste vi bygga ett alternativ inför 2010, vi vill inte bara byta regering utan också byta politik, sade Ohly. Ohly nämnde särkilt 3 områden som ska prioriteras av Vänsterpartiet inför nästa val:
– Bryta kvinnors underordning och avskaffa lönediskrmineringen
– Stärka yttrandefriheten på arbetsplatserna genom stärkta kollektivavtal och fackföreningar
– Lyfta fram utbildningspolitiken och presentera ett annat alternativ till högerns / Jan Björklunds sorteringsskola

Också socialdemokrater och milöpartiet fick kritik.

– Socialdemokraterna har krattat manegen för borgarna att fortsätta privatisera våra gemensam ägda verksamheter. Och miljöpartiet kritiserar regeringen från höger om att antalet privatskolor inte ökar (!). Därför är det viktigt med ett starkt vänsterparti,, som är garanten för en rättvisare och mer solidarisk politik. Det är viktigt att visa sin kritik även mot samarbetspartierna, på så sätt är man ärlig mot sina väljare. Vi ska gå fram som ett alternativ mot högerregeringen, men vi ska göra det som tre olika partier som kan och vill samarbeta.

Dela den här sidan:

Kopiera länk