Vänsterpartiet i Kristianstad

Socialistisk 1:a maj

Årets 1:a maj demonstration, som arrangerades gemensamt av Vänsterpartiet, Ung Vänster, Kommunistiska partiet, Revolutionär Kommunistisk Ungdom, syndikalistiska ungdomsförbundet och SAC, samlade cirka 150 deltagare. För Ung Vänster talade Agnes Warelius, hennes tal publiceras här i sin helhet.

Hej!

Jag heter Agnes Warelius och
jag är ordförande för Ung Vänster, Kristianstad.

Under valet gick Sverigedemokraterna starkt framåt, men det var inte bara dom som visade upp en
främlingsfientlig politik. Utvecklingen har gått i en rasande fart. För 10 år sedan var förslag som tvångsgyn-undersökning av muslimska tjejer inte uppe på
agendan, idag försvarar högern det. Borgarna har blivit mer och mer rasistiska och försöker splittra arbetarklassen i ett vi och dom. Vi, och då menar jag alla vi, måste visa att det  inte går, att vi inte accepterar deras förvrängda
verklighetsuppfattning.

  • Vi vill återställa A-kassan.
  • Vi vill att folk ska kunna leva drägliga liv fast dom inte har fått jobb.
  • Vi vill att studenter ska kunna sluta skolan på vårterminen och veta att dom överlever sommaren, även om det inte har funnits något jobb till dom.

Vi vill inte att dom som anställer städare i hemmet ska betala mindre i skatt. Borgarna hävdar att
skattesubventioneringen för hushållsnära tjänster är en feministisk fråga, men det är en feministisk fråga för överklassen. Vi vill ha en feministisk politik för alla. Vi vill ha ett samhälle för alla, där alla kan leva ett bra liv, oavsett vem du är och var du kommer ifrån.

Jag heter Agnes Warelius och är ordförande för Ung Vänster i Kristianstad, och jag tror på en socialistisk värld och på en socialistisk första maj.

Det är dags att stoppa högern!

Tack!

Dela den här sidan:

Kopiera länk