Vänsterpartiet i Kristianstad

Socialistiskt 1:a maj

Årets gemensamma demonstration samlas på Domustorget kl. 10.45 och kommer även att komma tillbaka till Domustorget för tal från cirka 11.15.Årets 1:a maj firande kommer att se något annorlunda ut än tidigare år. Efter ett beslut på årsmötet om att ge styrelsen i uppdrag att undersöka om det inte gick att få till ett bredare 1:a maj firande, visade det sig att samma tankar fanns även hos Syndikalisterna och Kommunistiska partiet. Vi har träffats ett antal gånger för att diskutera ett gemensamt upplägg och en plattform vi alla kan stå bakom. Detta har resulterat i en överenskommelse om att ordna ett 1:a maj tåg för den breda vänstern, där vi inte sticker under stol med vilka organisationer vi tillhör, men huvudsakligen inriktar oss på ett brett arrangemang för hela den radikala delen av Kristianstads arbetarrörelse.

Vi kommer att ha organisationsfanor i täten, men i övrigt är tanken att de röda fanorna och banderoller med budskap vi alla kan ställa upp på skall dominera tåget.

Paroller för demonstrationen kommer att vara:

Socialistisk 1 maj / Stoppa Högern .

Jävlas inte med arbetarklassen

Stoppa Sveriges stöd till USA:s krigspolitik

Stoppa nedskärningarna på CSK

Dela på jobben – 6 timmarsdag

Istället för pigor – anställ i hemtjänsten

Kamp för socialismen

Återställ A-kassan

Demonstration, som organiseras gemensamt av Kommunistiska Partiet, Revolutionär Kommunistisk Ungdom, Syndikalistiska Ungdomsförbundet, Sveriges Arbetares Centralorganisation, Ung Vänster och Vänsterpartiet, kommer att samlas på Domustorget kl. 10.45 och kommer även att komma tillbaka till Domustorget för tal från cirka 11.15. Respektive Ungdomsförbund kommer att tala redan på samlingen, medan övriga tal kommer att hållas efter demonstration.

Kristianstads feministiska kör kommer att stå för de kulturella inslagen mellan talen.

Dela gärna ut de bifogade flygbladen till arbetskamrater, släkt och vänner som ni tycker bör delta i demonstrationen och givetvis kom själv och gör 1:a maj till en verklig arbetarrörelsens högtidsdag.

070501 1a maj flygblad, utskriftsversion.doc

Dela den här sidan:

Kopiera länk