Utrikespolitik

Innan 1948 fanns ett land

Även denna lördag hölls ett protestmöte mot Israels terror, organiserat av Palestinska föreningen. Som representant för Vänsterpartiet Kristianstad höll Hanna Awad följande tal.

Innan 1948 fanns ett land.

I detta land bodde judar, kristna & muslimer, detta var Palestina. Efter Hitlers krig i Europa skapades ett land, Israel. Ett helt folk fördrevs & mördades, de mördas fortfarande. Palestinier fängslas & dödas av Israels militär & världen ser på med empati för Israel. Denna skuld västvärlden känner inför Hitlers aktioner mot judarna har förblindat hela världen till den grad att de är blinda & likgiltiga inför det palestinska folkets lidande. Denna sympati & empati för Israel är väl inte allsmäktig? Eller är den? Mänskliga rättighetsorganisationer slår larm om Israels användning av klusterbomber, de slår larm om humanitär katastrof & mänskligt lidande i enorma proportioner i Gaza & i Libanon.

Svenska vapen till Israel är en del av de vapen som orsakar misären i Mellanöstern. Det enda anständiga ställningstagande Sverige kan ta nu, är en aktiv roll i FN & EU för att få stopp på våldet. Detta krig Israel för är den värsta formen av kollektiv bestraffning. Det finns inte ett land som brutit & ignorerat så många mänskliga rättigheter som Israel. Dess politik mot Palestinier & de statligt sanktionerade morden på Palestinier får apartheidtiden i Sydafrika att se ut som en picknick med scouterna. Den som håller med att om all terror, allt våld mot civila, oavsett vem som står för den, är oacceptabel, måste agera NU och rikta kritik mot Israel och dess aktioner mot det Palestinska och Libanesiska folket.

Närvaron här idag tillägnas alla offren för Israels folkrättsvidriga ockupation av Palestina. En fred värd namnet är att ockupationen av Palestina upphör!! Vi fördömer terrorism, därför säger vi att det är dags för Sverige, FN och EU att agera mot Israels statsterrorism!! Israel måste fördömas och isoleras av världssamfundet. Israel bryter mot all internationell rätt och alla de folkrättsliga principer som FN och världssamfundet satt upp.

Dela den här sidan:

Kopiera länk