Utrikespolitik

Hur många fler måste dö i Mellanöstern innan våldet stoppas?

Vid det offentliga mötet mot Israels terror pratade Hanna Awad för Vänsterpartiet, här publiceras hennes tal i sin helhet.

Hej, jag heter Hanna Awad och vill säga några ord om konflikten i Mellanöstern. För drygt 60 år sedan bildades ett land. Israel. Detta land bildades på bekostnad av ett folks frihet. Israel bildades genom västvärldens skuldkänslor.. Hitlers gärningar mot judar skapade denna skuld..

Det palestinska folket betalar notan med sitt liv och sin frihet. De betalar och har gjort det i snart 60 år. Det talas om terrorism och terrorister. Vad innebär terrorism? Jo att sprida skräck! Israel bombar just nu elverk, broar och civila..

Rakt emot de internationella lagar och föreskrivningar som Génévekonventionen och FN-resolutionerna. Man höll folkval i Palestina i början av året. Palestinska folket valde Hamas. Det är den rörelse, som sedan dess bildande stött och hjälpt det Palestinska folket. Sedan detta valresultat har omvärlden straffat palestinierna genom att strypa deras ekonomi. Hamas, den folkvalda regeringen i Palestina, får sina folkvalda parlamentariker fängslade eller dödade i regelrätta avrättningar av den Israeliska staten och dess militär. Media och omvärlden ser på med öronbedövande tystnad.

En Israelisk soldat tas tillfånga och en invasion in i Palestina sätts igång. Hizbollah reagerar på Israels övervåld mot det palestinska folket och de tillfångatar två Israeliska soldater.

I princip dagligen dödas oskyldiga i Gazaremsan. Ingen reaktion världen över. Världens stormakt USA gjorde ett uttalande om det nya läget i Mellanöstern. Bush sade att han tyckte att Israel har rätt att försvara sig. Och alla människorna i Gaza och Västbanken i Palestina har de inte rätt att försvara sig mot ockupationen? Hur många fler måste dö i Mellanöstern innan våldet stoppas?

Dela den här sidan:

Kopiera länk