Region Skåne

Möte om tågstopp i Vinslöv 13/2 2006

Protesterna mot förslaget att dra in tågstoppen i Eslöv, Höör och Bjuv har nu burit frukt. Det sammantagna trycket från Vänsterpartiets regiongrupp, lokala politiker av alla färger, fackföreningar och byalag blev helt enkelt för stort
På kollektivtrafiknämndens sammanträde den 30/1 meddelades att förslaget angående dessa tre orter drogs tillbaka, däremot är man fortfarande inte beredd att stanna alla tåg i Vinslöv. Det nya förslag som presenterades innebär att alla tåg på sträckan Kristianstad-Helsingborg också stannar i Vinslöv medan endast några få av tågen som går på sträckan Kristianstad-Malmö kommer att stanna.
Från Vänsterpartiets regiongrupp har vi sedan tidigare tillsammans med partiföreningen i Hässleholm planerat ett offentligt möte i frågan. Detta möte är nu fastlagt till måndagen den 13/2 kl. 19.00 på Hedbergska huset. Vi vill med detta möte dels informera om Vänsterpartiets syn på frågan, men i synnerhet få reda på vad Vinslövsborna anser och de olika förslag till lösningar som finns. Även om det nya förslaget är ett stort steg framåt i övriga berörda orter är vår målsättning fortfarande att tillsammans med Vinslövsborna få igenom att tågen fortsätter att stanna även i Vinslöv.

Bifogat finns affischen till mötet som alla är välkomna att skriva ut och hjälpa till med att sprida.

Dela den här sidan:

Kopiera länk