• Hem
  • Förtroendevalda...
sida

Förtroendevalda

Vänsterpartiet Kristianstads styrelse 2024


 

Linnea Bengtsson, ordförande

Ann-Christin Malmberg, kassör

Tony Ivarsson, medlemsansvarig

Carolina Olsson, ersättare
Mikael Persson, ersättare och sekreterare

Ledamöter i Kristianstad kommunfullmäktige 2022-2024

 

Mikael Persson, gruppledare

Mikael Persson

Jag har varit aktiv i Vänsterpartiet sedan 1989 och jobbar för Vänsterpartiet på Region Skåne med frågor kring vård, ekonomi och kollektivtrafik.

Kommunalpolitiskt är jag i synnerhet intresserad av frågor kring rätten till bostad, skola samt vård och omsorg.

Jag jobbar för att alla människor har rätt till en vettig bostad, därför måste vi slå vakt om ABK och samtidigt ställa krav på att det byggs fler bostäder i olika storlek.

Abdikajse Aynan

Karin Feldt

Jan Nordström

Ersättare i Kristianstad kommunfullmäktige

Eskil Eskilsson

Ingrid Bromander

Ingrid Bromander

Jag är pensionär men kallar mig hästbonde, eftersom jag sysslar mycket med det och inte känner mig färdig med det aktiva livet.

Jag har varit ”vänster” i hela mitt medvetna liv med början i antiapartheidrörelsen, Vietnamrörelsen osv. Medlem i VPK 1972, då man avsagt sig banden till Komintern. Fortsatt aktiv i vänstern i Danmark efter flytt dit 1974. Klubbordförande för kranskötarna på Helsingör varv och så småningom, i 17 år, ombudsman för sjöfarande cateringpersonal i en vänsterledd fackförening.


Kommunstyrelsen

Mikael Persson (ledamot)

Linnea Bengtsson (ersättare)

Nämndsledamöter


Omsorgsnämnden
Efa Nilsson (ledamot)

Efa Nilsson
Efa är mitt namn , pensionerad förskollärare och genuspedagog är jag !  Jag var under många år , fram till pensioneringen, facklig företrädare på min arbetsplats. Vänsterpartiet  blev jag medlem i 2007 (tror jag), men blev aktiv först 2017.
Jämställdhet, feminism samt miljöfrågor ligger mej varmt om hjärtat.
Om vädret tillåter finns jag mestadels bland växtligheten i min trädgård, gärna lyssnande på en bok.
Jan Nordström (ersättare)
Jan Nordström

Inledde min yrkesbana som tidningsgrafiker. Har alltid varit intresserad av fackliga frågor. De sista yrkesverksamma åren var som ombudsman för dåvarande Grafiska Fackförbundet, som sedermera blev GS, facket för Skog, Trä och Grafiker.

Min politiska drivkraft är från denna tiden, bra och rättvisa arbetsförhållanden vilket inkluderar 6 timmars arbetsdag. Bor på landet och vill skapa förutsättningar till bra kommunikationer.

Barn- och Utbildningsnämnden
Karin Feldt (ledamot)

Karin Feldt

Jag är högstadielärare och undervisar i samhällsvetenskapliga ämnen. Människors lika värde och att vi tillsammans kan skapa förändringar och rättvisa villkor för varandra är min politiska drivkraft. Jag brinner för (utan inbördes ordning) skolfrågor, samhällsbyggnad, rättvisa mellan landsbygd och stad, jämställdhet och jämlikhet inom alla områden, välfärd.

Björn Brynolfsson (ersättare)

Arbete- och Välfärdsnämnden
Abdikajse Aynan (ledamot)

Eskil Eskilsson (ersättare)

Eskil Eskilsson

Numera pensionär som bor i bostadsrätt i Hammar. Gick ut lärarutbildning i Kristianstad 1976 och gick med i Vänsterpartiet 1974.

Har arbetat med utbildning från 1-100 år som lärare och rektor/områdeschef, är även utbildad coach och har varit egen företagare. Varit fackligt aktiv under hela tiden.

Idag arbetar jag ideellt med Yrkesdörren och i olika föreningar. Fantastisk fritid med mycket praktiskt arbete, barn och barnbarn, hålla igång med hundarna och självklart heja fram IFK handboll i arenan

Tror på ett solidariskt och rättvist Kristianstad med samverkan och samarbete för invånarnas bästa.

Dela den här sidan:

Kopiera länk