artikel

Viktigt att ta lärdom av tidigare erfarenheter!

Tvätta utan tvättmedel, har nu testats inom räddningstjänsten och avbrutits.

 

Vänsterpartiet är positiva till att försöket nu avbrutits men menar i grunden att det aldrig borde ha satts igång överhuvudtaget.

Trots kritik från flera håll inledes försöket. Förvaltningen valde att köra på trots facklig kritik och påpekande att det fattades underlag. Det är inte rimligt att sätta igång ett försök som bemöts med så pass mycket kritik. Säkerheten för personal inom räddningstjänsten hamnade i skymundan i viljan att bli av med rengöringsmedel.

Metoden är på inget sätt ny, den har under åren 2017-2018 testats på ett antal äldreboende i kommunen men avbrutits. Det fanns tydlig kritik i uppföljningen, något som inte verkar ha beaktats innan nya försök inleddes av räddningstjänsten. Kristianstad kommunen borde följt upp tidigare erfarenheter och tagit lärdom utav detta.

När frågan berör cancerogena ämnen som rökgaser så behöver det finnas ett stort fokus på personalens arbetsmiljö och försiktighetsprincipen. Konserverna kan, från många olika perspektiv, bli större än först tänkt. Beslut runt detta borde inte fattas utan noggrann överväganden och en ordentlig riskbedömning.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk