artikel

Minnesanteckningar från kommunfullmäktige 11/5

Nedan kommer anteckningar från kommunfullmäktige den 11/5, av Jan Nordström

 

Mötet inleddes med sedvanlig information om arbetet med Coronaviruset som summerades med en förbättring men med uppmuntran till fortsatt försiktighet.

På de följande punkterna togs beslut om ett bemyndigande till kommunstyrelsen gällande att kunna ta beslut som kräver skyndsam hantering p g a pandemin.

Fullmäktige beslutade om att slopa den avgift som finns till prövning för högre betyg i skolan (500kr) från 1 juli och året ut. Beslut om en fortsatt halverad avgift för torghandel och matvagnar året ut.

Krinova kommer, som kommunalt bolag, från och med 2021 att arvoderas likt de principer som finns i de kommunala nämnderna (18% för ordförande och 2.8% för ledamöter).

Övrig mötestid lades på motioner och interpellationer. Vänsterpartiet hade motion gällande Offentligt drivna vårdboenden samt svar på interpellationen gällande avjoniserat tvättlösning som räddningstjänsten köpt in. (Se tidigare inlägg på vår hemsida –Tvätt utan tvättmedel). Vår interpellation gällande inköp av avjoniserat tvättlösning fick svar från kommunalrådet Pierre Månsson, ett svar som inte sa mycket. Mikael Persson, interpellatören, lyfte fram ett antal frågor med bl a att flera förvaltningar provat tvättlösningen utan gott resultat. Svaret från Pierre Månsson var att räddningstjänsten tillsammans med kommunen skulle gå genom ärendet.

Flera av motionerna var bordlagda från mötet i april p g a tiden rann iväg.

SD hade några motioner så som att ta bort EU-flaggan från sessionssalen och att införa vildsvinskött i skolmaten.

Socialdemokraterna hade ett antal motioner där Vänsterpartiet i några av dem både pläderade och röstade för. Ingen av deras motioner gick igenom.

Även vår egen motion om offentligt drivna vårdboenden fick avslag. Svaret från nämnden känns mer som politiska ståndpunkter (borgerliga) – att en individernas bästa är att få vårdas i hemmiljö.

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk