Vänsterpartiet i Kristianstad

Kristianstad – Österlen Airport

Ligger i Everöd, som inte tillhör Österlen precis, men eftersom många välbärgade 08-or har sommarhus på Österlen kan man tänka sig att de kanske flyger ner ibland. Och Österlen är ett starkt varumärke som Kristianstad vill snylta på.

Mikael Persson och Tony Björk har i en insändare understrukit Vänsterpartiets åsikt, at. t vi inte skall pytsa in mer skattepengar (knappt 18 miljoner i år) i detta förlustföretag. I synnerhet i en tid när flygandet snarare borde begränsas. Snarare borde vi kräva att att man kan gå ombord på en sovvagn i Kristianstad redan på kvällen om man vill ta nattåget till Stockholm.

Jag kan inte se att inte våra politiker, kommunala och regionala tjänstemän och fackombud skulle ha tid att ta tåget. Man har ju i allmänhet oändligt med material man måste läsa in och tåget är en utmärkt plats för det.

Storfräsarna i näringslivet kan ju alltid flyga från Sturup eller Kallinge.  Från Åhus till Kallinge tar det 1 h 6 min, till Sturup 1 h 21 min med bil, 5 min mindre från Kristianstad.
Från Arlanda till Stockholms central tar det 35 min, till Skavsta 1 h 12 min. Alltså rör det sig inte om några orimliga tider. Och Bromma skulle behövas för att bygga billiga bostadsrätter!

Jag noterar också att Kb:s Carolin Dahlman i denna fråga delar Vänsterpartiets åsikt.

Rolf Nilsson

Dela den här sidan:

Kopiera länk