Kommunal politik

Intervju med Mikael Persson i Kristianstadsjournalen

Vårt förstanamn på kommunlistan, Mikael Persson, har tillsammans med andra lokalpolitiker, blivit intervjuad i gratistidningen Kristianstadsjournalen. Här återges vad Mikael svarade.

Mikael Persson
  1. Vilken är ditt partis viktigare fråga inför valet?
    De viktigaste frågorna inför valet  är en god personalpolitik, så att skola, vård och omsorg får en chans att fungera.
    Till det krävs också en lyhörd kommun, där människor, elever och anställdas ges en verklig möjlighet att komma till tals och bli lyssnade på.
  2. Vilken är den största förändringen ni vill göra i Kristianstad?
    Vi vill satsa på kommunens personal, både genom fler anställda, men också genom att satsa på deras arbetsmiljö, så att de får en möjlighet att utföra sitt arbete.
    Vi vill samtidigt också satsa på bostadsbyggandet i kommunen för att motverka bostadsbristen och trångboddheten, något som i synnerhet kräver att det byggs fler små och stora lägenheter.
  3. Vilket parti är längst ifrån ditt i kommunen?
    De rasistiska partierna.
  4. Vilket parti är närmast er i kommunen?
    Socialdemokraterna
  5. Hur kommer Kristianstad att se ut efter kommande mandatperiod om ni får råda?
    Ett Kristianstad där Vänsterpartiet styr är en kommun där 6-timmars arbetsdag har blivit verklighet, där anställda har möjlighet att påverka sitt eget arbete, där de ges rimlig tid att utföra sina arbetsuppgifter och har tillräckligt många kollegor för att inte själva bli sjuka av stress.
    Det är också en kommun dit människor söker sig för att bo, då det är möjligt att hitta en bostad i rimlig storlek och med en hyra som går att betala.

sidansvarig: Rolf Nilsson

Dela den här sidan:

Kopiera länk