Bostadspolitik

Försäljning av ABK ett svek av allt socialdemokratin gick till val på

Vänsterpartiet är starkt kritiska till dagens uppgifter om att kommunens ledning bestående av S, Fp och C ger ABK i uppdrag att sälja 1 000 lägenheter.

  • Att man i dagens situation, när hyresrätter behövs som mest, väljer att sälja 1 000 hyresrätter visar inte bara på dåligt omdöme utan på ett kortsiktigt ekonomiskt tänkande. Det visar också på en usel ledning och styrning av kommunen, säger Ruzica Stanojevic, gruppledare för Vänsterpartiet Kristianstad

Extra anmärkningsvärt är det, enligt Vänsterpartiet, att socialdemokraterna, som gick till val på ett löfte om att fortsätta utveckla ABK, nu ger order om den direkta motsatsen.

  • Helene Fritzon och S har under hela valrörelsen varit kritiska mot utförsäljningen av ABK och säkerligen fått en hel del röster på sitt stöd för allmännyttan. Ett stöd man nu fullständigt sviker. Vad som sägs i en valrörelse gäller uppenbarligen inte när man hamnar i samma ledning som Fp och C, säger Ruzica Stanojevic, gruppledare för Vänsterpartiet Kristianstad.

Den politiska ledningens argumentation kring marknadsandelar menar Vänsterpartiet är fullständigt irrelevant.

  • Den politiska ledningens prat om marknadsandelar gör mig extra upprörd. Vi pratar om hyresgästernas rätt till ett bra och tryggt boende, något som inte skall utsättas för privata värdars vinstintresse. Detta är något så grundläggande som rätten till en bostad, avslutar Ruzica Stanojevic, gruppledare för Vänsterpartiet Kristianstad.

Kontakt:

Ruzica Stanojevic, Gruppledare (V) 070-826 44 40

151015 pressmeddelande ABK försäljning

Dela den här sidan:

Kopiera länk