• Hem
  • Våra listor och...
sida

Våra listor och broschyrer inför valet

Här nedan kan du läsa våra lokala valbroschyrer, samt ta del av våra kandidater i Nordostkretsen för valet till Region Skåne och Riksdagen. Kommunlistan kommer också att läggas här. Läs också Vår Valplattform i lättläst version här.

Översta namnet, Karin Feldt, är ordförande i vår avdelningsstyrelse och arbetar som lärare. Du kan läsa hennes (och andras) presentation om du går in på Förtroendevalda och scrollar ner till styrelsen.


Översta namnet, Paloma Mamani, sitter i vår avdelningsstyrelse och arbetar som sjuksköterska.
Nästa namn, Mikael Persson, sitter innevarande mandatperiod i regionfullmäktige och står i årets val som förstanamn på vår kommunfullmäktigelista. Mikael arbetar som politisk sekreterare för Vänsterpartiet Skåne.

 

Mikael Persson

Översta namnet på vår kommunlista är Mikael Persson:
Jag är 47 år gammal. Jobbar för Vänsterpartiet på Region Skåne med frågor kring vård, ekonomi och kollektivtrafik.
Jag har varit engagerad sedan 1989.
Kommunalpolitiskt är jag i synnerhet intresserad av frågor kring rätten till bostad, skola samt vård och omsorg.
Jag står högst upp på vår kommunlista i valet 2018 och kommer jag in i kommunfullmäktige (troligt), så blir det kommunala frågor i stället, t.ex. att …
… alla människor har rätt till en vettig bostad, därför måste vi
slå vakt om ABK och samtidigt ställa krav på att det byggs fler bostäder i olika storlek.

Sarah Levin
Nummer 2  på kommunlistan heter Sarah Levin
Jag heter Sarah Levin och är 41  år gammal. Jag bor i Maglehem med min familj och arbetar på dagarna som psykolog inom psykiatrin.
Jag har varit politiskt aktiv sedan slutet av 90-talet och det var samma frågor som drev mig in i politiken som håller kvar mig än idag; frågor om rättvisa och jämlikhet. Idag brinner jag främst för sociala frågor, för feminism och hbtq-frågor, samt värnar barnperspektivet och alla barns lika rättigheter till social omsorg, vård och utbildning.
Jan Nordström

Nummer 3 på kommunlistan heter Jan Nordström:

Inledde min yrkesbana som tidningsgrafiker. Har alltid varit intresserad av fackliga frågor. De sista yrkesverksamma åren var som ombudsman för dåvarande Grafiska Fackförbundet som sedermera blev GS, facket för Skog, Trä och Grafiker.

Min politiska drivkraft är från denna tiden, bra och rättvisa arbetsförhållanden vilket inkluderar 6 timmars arbetsdag. Bor på landet och vill skapa förutsättningar till bra kommunikationer.

 

Christer Johansson

Nummer 5 på kommunlistan heter Christer Johansson:

Nyinflyttad i kommunen och bor utanför Maglehem. Pensionerad gymnasielärare inom Barn- och fritidsprogrammet. Innan dess många års ungdomsarbete med bl.a. 12 år som fältassistent och ungdomssamordnare.
Vägen in i Vänsterpartiet gick via mina söner som fick mig att lämna sossarna för 15 år sen ( satt i nämder för S). Suttit i kommunfullmäktige för V i Staffanstorp
Grunden är V:s syn på allas lika värde, jämställdheten och att vi har råd att ge flyktingar en bra start i Sverige.
Brinner allra mest för ungdomars möjlighet att påverka sin skola,fritid och framtid. Här måste vi satsa på olika former av ungdomsforum där de unga kan komma till tals och kunna genomföra sina idéer.
Har skrivit några böcker om ungdomar och ungdomskulturer. Gillar vinylmusik och fotboll ( Malmö FF och Liverpool)

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk