Utrikespolitik

School of the Americas och Bolivia

Statskuppen i Bolivia är med all säkerhet något som USA ligger bakom och de har en väl beprövad metod och organisation för sådant. Beträffande Latinamerika är en del av detta School of the Americas. Svenska Wikipedia skriver så här lite, men nämner ändå Manuel Noriega (f.d. ledare i Panama) och Hugo Banzer (exdiktator i just Bolivia).

Engelskspråkiga Wikipedia har en betydligt fylligare artikel.

Många har skrivit om vad USA genom CIA och indirekt genom School of the Americas har sysslat med i Latinamerika med målet att hindra kommunism eller att störta vänsterregeringar. Bolivia är bara det senaste exemplet.

Global Politics har en översatt artikel om detta.

Läs här!

De publicerar ytterligare en artikel med information om vad manualen för omstörtande verksamhet innehåller.

Läs här!

Rolf Nilsson

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk