Val

Finns det inget bättre för partiet än Facebook ?

Jag bevistade igår en utbildning i bland annat i hur man använder av Facebook i partipolitiken.

Jag gillar inte FB, har aldrig gjort det och är inte medlem där. Jag tycker att det borde finnas bättre vägar att nå väljare.

T.ex. genom att möta människor i vardagen och genom upplysning via hemsidor och e-post. Men jag tillhör ju heller inte sociala-medier-generationen.

Om Facebook skriver Anders Lindberg i Aftonbladet idag på ledarplats. Det han säger är intressant ur många aspekter. Hans rubrik är ”Kan Facebook hjälpa Sd till en valseger?

Apropå Rysslandsutredningen:
”Facebook tycker nu att det är ok med politiska annonser med kända lögner.” skrev demokratiske presidentkandidaten Elisabeth Warren på Twitter 8 oktober.”

Om Sd på Facebook:
”I dag gillas Jimmie Åkesson av drygt 150 000 konton på Facebook, något fler än statsminister Stefan Löfven och långt före Ulf Kristerssons 27 000. Som jämförelse så gillas högerextrema ”Alternativ för Sverige” av över 60 000 konton, alltså tre gånger fler än partiet har väljare.”

Betyder detta att det finns ett samband mellan valresultat och Facebook eller finns det andra förklaringar? Sd fick ju inte 5 gånger så många röster i valet som M.

Och vidare:

”Det är inte så enkelt att högerextrema partier är bättre på sociala medier. En bättre beskrivning är att sociala medier är bra på högerextremism.” konstaterade Karin Pettersson, tidigare politisk chefredaktör på Aftonbladet.”

Samt:

”… men det är som om både media och politiker hela tiden glömmer. Facebook och Twitter är inte folkets röst utan tekniska plattformar med syfte att sälja riktade annonser. Och det finns ingen som helst insyn.

Det här är något som jag tycker att vi bör diskutera!

Läs hela ledaren här!

Rolf Nilsson

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk