Kultur

SD och frågan om vad ’essens’ står för

Begreppet essens möter vi nog oftast i innehållsförteckningarna på mat och dryck, som syntetiska aromämnen för att få vad som helst att smaka vad som helst.

SD har fått mycket uppmärksamhet för sin formulering om ’essens’ i sitt partiprogram. Att inte fler av deras sympatisörer drar öronen åt sig är en gåta. Även vissa moderater, i deras tilltänkta samarbetsparti, är kloka nog att ta avstånd, vilket de gjorde i den här debattartikeln i AB redan 8/4 2016. Frågan är hur mycket genomslag de har/haft i sitt parti.

En annan vinkling på essensbegreppet (ger oss Bengt Sändh i en krönika i Magasinet paragraf idag.  Du som är lite äldre minns Bengt Sändh som trubadur och snusfabrikant (han bodde då i vår kommun, i Östra Sönnarslöv), men han kan också skriva välformulerade texter. Du får en presentation av honom när du klickar på artikeln.

Rolf Nilsson

sidansvarig: Rolf Nilsson

Dela den här sidan:

Kopiera länk