Bostadspolitik

Sänk hyrorna!

Kristianstads borgerliga majoritet med MP i spetsen avser att använda 10 miljoner kronor av det kommunala bostadsbolaget ABK:s vinst för att finansiera kommunala utgifter.

Att på detta vis dubbelbeskatta hyresgäster är fullständigt oacceptabelt! Det är en typ av skatteuttag där de som tjänar minst betalar som mest i kommunen.

Istället för att vinsten i ABK ska gå till sänkta hyror eller bättre underhåll av fastigheter samt investeringar, går den nu till att finansiera driften av dyra kommunala investeringar. Nu visar det sig att bland annat driften av arenan ska betalas via hyresavin. Detta är inget annat än en legal stöld som måste stoppas.

Vi i Vänsterpartiet kommer att göra allt för att skapa opinion och försöka stoppa plundringen av ABK och hyresgästerna. Därför har vi nu startat en Facebook sida: https://www.facebook.com/#!/StoppaStoldenNu vars syfte är att få många att agera.

Jag uppmanar alla hyresgäster att vända sig till majoritetspartierna och fråga varför just hyresgäster ska beskattas högre än villaägare. Det är dags att mejla till de ansvariga, det är hög tid att agera. Gör det, du med!

Ruzica Stanojevic, gruppledare Vänsterpartiet Kristianstad

Dela den här sidan:

Kopiera länk