Bostadspolitik

Borgerlig bostadspolitik i praktiken

I Kristianstadsbladet den 7:e augusti ges en tydlig men kanske inte helt avsiktlig bild av effekterna med borgerlig bostadspolitik. Bland fastighetsannonserna går det att hitta den första lägenheten i fastigheten Hunden 10, som är ute till försäljning, och priset visar att vanligt folk inte göre sig besvär. Bläcket har knappt hunnit torka på försäljningsdokumenten innan det är dags att börja håva in vinsten och göra sig en hacka på de lägenheter som subventionerats av oss andra skattebetalare och hyresgäster i ABK.

Den borgerliga kommunledningen tvingade ABK att sälja fastigheten till de boende med argument om självförvaltning och eget ansvar. Nu går det att tydligt se vad det egentligen handlade om, 1-rums lägenheter till en kostnad på 350 000 :-.

Jag kan bara i mitt stilla sinne undra vad det är i den förda politiken som skall lösa bostadsproblemen i Kristianstad, vad i denna affär som skall göra att fler ungdomar kan flytta hemifrån och att det finns ett värdigt boende till alla kommuninvånare? Det moderata kommunalrådet hävdar i en intervju i samma tidning att en av de viktigaste frågorna för kommunen är att vi måste se till att ungdomarna stannar kvar i kommunen. Jag kan väl inte vara den enda som tycker att ord och handling skär sig ordentligt när det kommer till borgerlig bostadspolitik?

Mikael Persson, Vänsterpartiet

Dela den här sidan:

Kopiera länk