Internationell solidaritet

Satans mördare

Bestörtning över Israels bordning av Ship to Gaza

Vi har på morgonen nåtts av uppgifter om att det fredliga solidaritetsprojektet Ship to Gaza bordats och mötts med grovt våld av Israel på internationellt vatten. Uppgifter finns om både skadade och dödade bland aktivisterna.

– Jag känner sorg och bestörtning över Israels agerande. Man krossar fredlig och folklig solidaritet med det grövsta av våld, säger Hans Linde, utrikespolitisk talesperson (V). Israels regering skriver med blod in sig i historieböckerna som en av vår tids värsta förbrytarregimer, de kan inte kallas för något annat än ”satans mördare”!

Vänsterpartiet kräver nu att den svenska regeringen agerar.

– Israels agerande är ett tydligt brott mot folkrätten, Carl Bildt måste nu fördöma detta grova övergrepp, kräva att aktivisterna släpps och att man inleder förundersökning mot de ansvariga, säger Hans Linde riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

I Kristianstad kommer Palestinska föreningen att anordna torgmöten i protest mot Israels attacker både idag måndag den 31:e maj och imorgon tisdag den 1:e juni. Båda gångerna på Domustorget kl 16.00. Slut upp och delta i protesterna mot Israels mördande av fredsaktivister.

Dela den här sidan:

Kopiera länk