Demokrati

Demonstrera på Kristallnatten

Natten den 9 november 1938, synagogor över hela Tyskland stod i brand, judiskt ägda affärer blev totalt vandaliserade. Det var Kristallnatten, en utav nazisternas många offensiver mot judarna.
Vad vi kan lära oss av historien är uppenbart. Vi får aldrig låta det hända igen.

Trots att detta är så uppenbart har man under de senaste åren kunnat känna av nazistiska organisationers framfart här i Kristianstad. Vandalism och våld har ökat och likaså deras utåtriktade aktiviteter. På 1:a maj i år genomförde NSF en olaglig demonstration, nazister har besökt skolor i sina försök att rekrytera och runt om i stan syns deras propaganda på elskåp och lyktstolpar.

Det är nu det är dags för oss att ta ett steg framåt och visa att vi inte accepterar detta. Vi måste visa att vi lärt oss av historien, att vi är många och att det finns ett demokratiskt och medmänskligt alternativ som alla kan ställa upp på.

Kom med och demonstrera du också, var en del av kampen för demokrati och allas lika värde! Gå med och visa att alla kan ställa upp på antirasism och antinazism, höger som vänster, muslim som kristen, invandrare som svensk, vuxen som ung. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Våra paroller
– Alla lika, alla olika
– Enat Kristianstad mot nazism
– Inga nazister på våra gator

När? 17.00 den 9:e november
Var? Söderportsskolan

Arr: Kristianstad Antinazistiska Nätverk KAN
Ett nätverk som startats som en reaktion på situationen i Kristianstad. Vårt syfte är att skapa ett brett motstånd som alla kan ställa upp på. Vi är ett nätverk baserat på personer och helt religiöst och politiskt obundet.

Bifogat finns flygbladet inför demonstrationen för nedladdning, så att de som vill kan skriva ut och hjälpa till med spridandet.

Dela den här sidan:

Kopiera länk